Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Josef II

28. 6. 2011 4:19
Co takhle pomoci, nebo aspon poradit ?

Tyhle nase hadky a zabo- mysi valky nikomu nepomuzou ! Co takhle tomu devceti, ktere je v nouzi nejak pomoci, alespon radou, to vas nenapadlo? Ja vim, ze ted je vsude treba pracovnho povoleni, ne jako drive, kdy se farmari na nic neptali, ani na jmeno. Navic i skliznova sezona (brezen) je jiz za nami. Presto, nemohli by jste se zamyslet nad nejakou strategii, jak a kde se dostat k praci ? Takto se alespon chovaji jine narodnosti ke svym krajanum. U nas Cechu zatim vzdy plati - bez penez do hospody nelez - a tim to pro nas konci.  Mame se za co stydet, jsme ubozaci, jakych neni hned tak videt !!

0 0
možnosti
MM

captain cook

28. 6. 2011 8:08
Re: Co takhle pomoci, nebo aspon poradit ?

sice prakticky napad, ale nemyslim, ze zamestnani je ucel Adrieniny navstevy. Dela cestu kolem sveta za 12 mesicu a nezda se mi, ze by planovala zustat v Australii tak dlouho, aby se shanela po zamestnani. Je nutne brat v uvahu, ze normalni turista nema narok v Australii pracovat. Kdo to dela, porusuje podminky vstupu a tudiz zakon. Pravda je, ze ruzni studenti a dlouhodobi navstevnici, hlavne z asijskych statu, tu ilegalne pracuji. Nekteri zamestnavatele toho zneuzivaji k vyplaceni podradnych mezd. Imigracni pracovnici delaji zatahy a vysledek je deportace navstevniku za poruseni vizovych podminek.

Z Adrieniny zminky "... evropské puberťáky, kteří sem přijeli zaplnit podřadné australské pracovní pozice..." usuzuji, ze ona o nejakou podradnou praci zajem nema.

Generace Cechu jsou znami pomoci nove pristehovalym krajanum uchytit se tady (jako pomohli starousedlici nam). V tech pripadech je nejlepsi obratit se na nejblizsi krajanskou organizaci

http://www.community.australiacon.com/

1 0
možnosti
MM

captain cook

24. 6. 2011 9:23
Josefe II

tve oduvodneni je pravdive. Jenze, jak vidis, jsou i takovi frantove, kteri za oduvodneni vynadaji, ze je to nezajimave, nema to s clankem nic co delat a vubec, kdo to ma cist. Normalni inteligentni turista je clovek zvidavy, zajimajici se nejen co/ kde ale take PROC o zemich, ktere navstivi. Samozrejme, ze jsou i turiste s omezenym myslenim, kteri se snazi jen doma pochlubit jmeny kde vsude byli, ale nemaji zajem se cestou moc dozvedet. Nejspis se boji, ze prilis mnoho informaci skodi a co kdyby jim to "zavarilo" mozek, kdyby se to snazili zapamatovat. Tohle - mimochodem- neni namireno na autorku.

Australsky $ prodelal velke zmeny nahoru i dolu. Pred 10 lety byl 1 AUD = 52centu US, v 2004 byl 55-64c US, zac. 2008 az na 80c US, ale kdyz se par mesicu pozdeji se svetovou ekonomikou propadlo dno, AUD sel drasticky dolu na 60-64c US. Teprve poslednich nekolik mesicu je AUD silnejsi nez USD.

Ocenuji to Austrane cestujici ven a kdo kupuje importovane zbozi. Prilis silny AUD neni ale v na

0 0
možnosti
MM

captain cook

24. 6. 2011 9:32
Re: Josefe II

Prilis silny AUD neni v nasem nar. hospodarstvi vitan, zapricinuje ztratu rovnovahy export/import v neprospech exportu, zvyseny narodni dluh, snizeni odbytu australskeho zbozi a zisku, snizenou turistickou aktivitu. Zvyseni nezamestnanosti. Ekonomove, soukromnici i vlada by nejradsi videli 1AUD ustaleny kolem 80c US

Takovi frantove, kteri si mysli buhvi jak svou navstevou neprispivaji do australske kasicky, se znacne myli. Ceske navstevniky vitame predevsim jako krajany a pribuzne/pratele.Nejsou znami jako velci utratove, spis naopak. Vetsinou sem nejezdi na drahe organizovane tury jako jini turiste, ale individualne. Bydli vetsinou u pribuznych, znamych nebo v levnejsich motelich a batuzkarskych zarizenich.

Nejvetsi prinos nam davaji Japonci, Cinane a jini Asijci, Americane a Britove. Soucasnou silu naseho dolaru citime nejvic v poklesu “utracivych turistu”z VB a USA. Musi se to brat filozoficky, kursy jdou nahoru a dolu. Jako bylo nam, kdyz jsme za dolar dostavali jen 38GB penci

0 0
možnosti
FK

Unprepared Franta

22. 6. 2011 19:07
A jeste musim dodat ...

ze je to hrozne hezky (a objektivne) napsany.

0 0
možnosti
FK

Unprepared Franta

22. 6. 2011 18:35
Vazne nechapu

ze je ta Adriena tak slusna v odpovedich nekolika hlupakum, co si nedaji tu praci zjistit, jakym zpusobem a kde cestuje, a misto toho zacnou psat pojednani o tom, proc jsou v Australii drahe banany. Tak jeden vzkaz pro ne - ona dobre vi, proc jsou banany v Australii drahe, ale nevidim duvod, proc by to tady mela psat. Koho to zajima??? Kdo by to cetl??? Za to je pro dost lidi zajimave si predstavit, ze kilo bananu je skutecne za 200 Kc!

Panove, zalozte si laskave svuj blog o bananech v Australii a piste si do nej o solidarite a jak si radi ty banany za tuhle cenu ve Woolworths koupite. Ja je nekoupil a misto toho jsem si udelal fotku 12.99 / kg! Sileny!

A az ten clanek napisete a budete spokojeni s karmou 2.6, vratte se sem a prectete si znovu ten clanek. Vzdyt on nic spatneho o Australii nerika. Rika, ze je Australie draha. To je pravda. Opravdu mne rozesmal expert popisujici skody v miliardach AUD. Ne ze bych se smal poskozenym. Ale smeju se tomu, ze to nema s timto clankem co delat.

0 0
možnosti
FK

Unprepared Franta

22. 6. 2011 18:44
Re: Vazne nechapu

Jediny, co tu napsala, je par pocitu cloveka, co po spouste mesicu stravenych v Asii prejel do Australie. Verte tomu, je to SOK! A presto, ze vedela, ze to tak bude, do te vasi Australie prijela, aby ji videla i za tu silenou cenu. A utratila tam spoustu penez, cimz podporila to vase skvele hospodarstvi. Dokonce nenapsala ani zadnou petici, aby se v Australii snizovaly platy na ceskou uroven. I kdyz po precteni vaseho prispevku vidim, ze aspon nekterym by to prospelo. No, uz se tesim, ze mi neco napisete na blog, az o Australii napisu ja. Ale nevim, jestli budu tak mirny jako Adriena.

0 0
možnosti
A

adriena.v

22. 6. 2011 13:52
cestování v Austrálii

Austrálie je podle mě úžasná země pro život a špatná země na cestování. Za tím si stojím. Já tam žít nejela, jela jsem tam cestovat a jak jsem to vnímala je popsané v článku.

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

22. 6. 2011 9:25
Milá zlatá,

to jste tomu dala. To nevíte, že život a vůbec všechno je v Austrálii SKVĚLÝ? Pokud máte jiný pocit, je to vaše chyba. Nezkoušejte tvrdit, že to byla ironie! Fuj, styďte se a všem se omluvte! ;-D

0 0
možnosti
MM

captain cook

22. 6. 2011 7:44
treti odstavec je pravda, ostatni je vyplod frustrace

mnohde zalozeny na neznalosti pomeru nebo neschopnosti se s nimi seznamit, nez zacala kritizovat.

Jak se spravne zminuje KLMB dole, kdyby si slecna dala praci zjistit (neni to vubec tezke) proc momentalne stoji kilo bananu mezi 9 a 14 dolary, je mozne, ze by za to Australii prestala kritizovat. Zaplavy v Queenslandu znamenaly pro Australii skodu hospodarske produkce odpovidajici pribl. 30 miliardam AUD ( pribl. 540 miliardam Kc) . To na zemi, ktera ma pribl. dvojnasobek obyvatel nez CR. Samozrejme, ze to melo za nasledek zvyseni cen ruznych produktu v obchodech. To vidi i prislovecny slepy Fred.

http://en.wikipedia.org/wiki/2010%E2%80%932011_Queensland_floods

Presto tu nechodime zebrat k sousedum jako to delaji jine zeme a jako vzdy, jsme tu v Australii hrdi na nasi vzajemnou solidaritu a ze si vzajemne pomahame mezi sebou. Australska prislovecna pohodovost "she'll be right, mate" a "no worries" a ochotna natura je pozitivnim prinosem ve vsech moznych prirodnich tragediich, ktere Aust

1 0
možnosti
LK

KLMB

22. 6. 2011 7:08
pokracovani

A jak prosim Vas muzete porovnavat Australii s Asii. To snad nemyslite vazne.Myslim si, ze jste presne ten typ cloveka, ktery by dlouhodoba australska viza, dostat nikdy nemel.Mohl bych pokracovat dal, ale stejne by to asi k nicemu nevedlo. Vas blog povazuji za jeden z nejhorsich, ktere jsem zde kdy cetl.Meli jsme zde hodne kamaradu z Ceska a vsichni z nich se velice radi vraceji, nevite proc ? Preji prijemny pobyt v Asii.

0 0
možnosti
LK

KLMB

22. 6. 2011 7:07
To snad neni mozne.

Cist tento blog, je takrka sokujici a to pro kohokoliv, kdo alespon neco o Australii vi.  Prectete si jine blogy od lidi, kteri procestovali Australaii a uvidite sama ten rozdil. Tito autori, ale prijeli poznavat Australii a ne vyhledavat lacine jidlo a pekne surfare.Vy kritizujete ceny na pr. bananu, ale uz vubec se nesnazite zjistit si, proc a z jakeho duvodu jsou ceny bananu tak vysoke. To ze zde byly zniceny povodnemi takrka vsechny plantaze, ( zaplaven byl nekolikanasobek Ceske republiky )kde se pestovaly banany, Vam asi nic nerika. A australane, aby poskozene farmare podporili, jsou ochotni zaplatit za australske banany vic penez, jen proto, aby se nemusely banany dovazet. A o tech houskach je to uplny nesmysl. Pokud si koupite celozrnnou housku v supermarketu, tak stoji $0.80.....

0 0
možnosti
J

Jadrro

21. 6. 2011 14:25
WA

Australia je draha zeme, ale ne pro australany. S vice nez s dvojnasobnym platem ve srovnani s UK, zivotnima nakladama daleko pod urovni zap. Evropy, temer bez recese... holt az na ty banany ;-)

Uzij si WA R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1896x
Novinky z mé cesty na:
http://blechavbatohu.cz/
a na FB:
http://www.facebook.com/pages/Kolem-sv%C4%9Bta-s-blechou-v-ba%C5%A5ohu/203083496374699

Seznam rubrik